Κανονες

Breadcrumb Navigation

Το Greece by Night βασίζεται στους κανόνες και την ιστορία του Vampire: the Masquerade, από την σειρά World of Darkness της White Wolf.

Το Athens By Night και το Larisa By Night χρησιμοποιούν το σύστημα της 5ης έκδοσης του Vampire: the Masquerade.

Το Patras By Night χρησιμοποιεί το επιτραπέζιο σύστημα κανόνων Vampire 20th Anniversary Edition.

Για μεγαλύτερη ευκολία των παικτών, η ομάδα του Athens By Night έφτιαξε οδηγούς για την διευκόλυνση των παικτών. Οι οδηγοί καλύπτουν την δημιουργία νέων χαρακτήρων, downtimes κα.

Τους οδηγούς μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού χωρίζεται σε δύο φάσεις: Live-action, και Downtimes.

Το live-action είναι το θεατρικό, LARP κομμάτι του παιχνιδιού, τα Ηλύσια των βρυκολάκων. Οι παίκτες συγκεντρώνονται στον χώρο που το παιχνίδι θα λάβει μέρος, και υποδύονται τους χαρακτήρες τους.

Προτεινόμενη ώρα άφιξης στον χώρο είναι μία ώρα πριν την αναγραφόμενη, ώστε οι παίκτες να μπορούν να αλλάξουν ρούχα ή να κάνουν το μακιγιάζ του χαρακτήρα.

Εντός του παιχνιδιού γίνεται χρήση ειδικών χειρονομιών για LARP (σελ. 318-321, ΜΕΤ), για να διατηρηθούν οι out-of-character συζητήσεις σε χαμηλά επίπεδα.

Η χρονική περίοδος μεταξύ των Ηλυσίων λέγεται Downtime. Περιλαμβάνει μία σύνοψη των σημαντικότερων δραστηριοτήτων του χαρακτήρα σε αυτό το διάστημα.

Κάθε παίκτης ενθαρρύνενται να καταθέσει την φόρμα των Downtimes μέχρι την δεύτερη Κυριακή μεταξύ των δύο Ηλυσίων, διαφορετικά κινδυνεύει να μην πάρει Experience Points ή να χάσει την προτεραιότητα σε ανταγωνισμό μεταξύ του χαρακτήρα του και κάποιου άλλου χαρακτήρα.

Τέλος, το Greece By Night κάνει χρήση εκπροσώπων παικτών. Η εκπρόσωπος παικτών είναι και η ίδια παίκτρια, και αλλάζει ανά δύο Ηλύσια. Ο ρόλος του είναι διπλός: μεταφέρει (επώνυμα ή ανώνυμα) τυχόν παράπονα ή προβλήματα των παικτών στον αφηγητή, και συμμετέχει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων για την επίλυση του προβλήματος.