Τι ειναι το LARP;

Breadcrumb Navigation

Στο κόσμο του Vampire: the Masquerade, τα βαμπίρ που κινούνε τα σκιώδη νήματα της εξουσίας φοράνε θνητα προσωπεία για να κρυφτούν αναμεσά μας. Αυτό προστάζει άλλωστε η αρχαία Παράδοση της Μεταμφίεσης. Οι παίκτες του Greece by Night έχουν την δική τους Μεταμφίεση. Για ένα βράδυ του μήνα, ντύνονται και υποδύονται αυτά τα τέρατα στην καταδικασμένη προσπάθειά τους να υποκριθούν την χαμένη τους Ανθρωπιά.

Αυτό είναι το LARP (Live-Action Role-Playing), ή αλλιώς το Θεατρικό Παιχνίδι Ρόλων. Ένα μέσο θεατρικής, διαδραστικής ψυχαγωγίας, όπου γινόμαστε ένα με τους αντι-ήρωες που ο καθένας μας έχει δημιουργήσει.

Ο τόπος συνάντησης είναι το Ηλύσιο, ένας ουδέτερος χώρος καλλιτεχνικής ή πολιτισμικής σημασίας, στον οποίο απαγορεύονται όλες οι εχθροπραξίες μεταξύ των Ομόαιμων. Μοναδικό όπλο γίνεται η ίντριγκα, η οποία χτίζει και γκρεμίζει σχέδια εξουσίας πολλών ετών μέσα από μια σωστή κίνηση, μια λάθος κουβέντα, ένα ύποπτο βλέμμα…

Όπως σε ένα θέατρο αυτοσχεδιασμού, ο κάθε παίκτης έρχεται στο Ηλύσιο γνωρίζοντας μόνο ποιός είναι και τι έχει κάνει τα προηγούμενα βράδια. Αφού φορέσει το προσωπείο του βαμπίρ, ότι λόγια ξεστομίσει ο ίδιος θα είναι του χαρακτήρα του. Όπως θα είναι και οι γνωριμίες που θα κάνει, οι κρυφοί στόχοι που θα κυνηγήσει, οι κινήσεις και τα βλέμματά του.

Η ιστορία που θα ξετυλιχτεί μπροστά μας δεν έχει γραφτεί ακόμα…